Fura egy cím a bucinak. Épp az Anna emlegette a frissen sült zsemlyét valemelyik nap. Rákerestem és buci lett belőle. Ami egyfajta maxizsemlye.
Hozzávalók: 400g fehér liszt, 100g tönkölyliszt (ettől olyan pöttyös), 50g vaj, 25g élesztő, 10g só, 3dl tej, 1ek barnacukor, 1kk burgonyapehely, 1mk sikér.
Elkészítés: Az egészet összedagasztani, 5 részre felosztani, rögtön formázni és tepsibe helyezni, letakarni. 50 perc kelés után pedig lekenni tojássárga és tej keverékével (esetleg megszórni szezámmaggal), majd hideg sütőbe rakni. 200 fokon 25 percig sütni, aztán pedig jót enni belőle. Jó étvágyat!
Hozzávalók: 400g fehér liszt, 100g tönkölyliszt (ettől olyan pöttyös), 50g vaj, 25g élesztő, 10g só, 3dl tej, 1ek barnacukor, 1kk burgonyapehely, 1mk sikér.
Elkészítés: Az egészet összedagasztani, 5 részre felosztani, rögtön formázni és tepsibe helyezni, letakarni. 50 perc kelés után pedig lekenni tojássárga és tej keverékével (esetleg megszórni szezámmaggal), majd hideg sütőbe rakni. 200 fokon 25 percig sütni, aztán pedig jót enni belőle. Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Hello. Csak egy kérdés: Hol lehet burgonyapelyhet venni, olyat amit a kenyérbe teszel? Köszi
Megjegyzés küldése