2010. június 8., kedd

MKP vagy Híd?

Jönnek a szavazások és jött velük a nagy felhajtás is. Szavazni szavazhatunk, választani nagy kérdés, hogy fogunk-e egyáltalán. Legszívesebben betiltanék minden kampányhadjáratot. Lenne hova rakni azt a pénzt. Ahogy egyre közelebb kerülünk az urnákhoz egyre inkább hányingerem van az egésztől. De kezdjük csak sorjában.
A hétvégén 3 rendezvényre került sor. Az MKP indított a VMK előtt egy hangulatos tingli-tanglival. A fellépők (Korda György, Balázs Klári, Gergely Róbert...) kitettek magukért és láthatóan a tömeg is jól szórakozott. Az esemény tálalása valahogy kimértre sikeredett.
Egy nappal később a billboardkirály Híd az Irigy Hónaljmiriggyel és az ingyensörrel (ha van ilyen) szállt ringbe. Az Irigy Hónalmirigy ahányszor fellép valahol mindig siker koronázza az estét. Egyszerűen profik. Nincs mit hozzá tenni. A moderátor és a hangulat is remek volt ezen a napon. Bugár Béla beszéde valahogy tartalmasabbnak hatott, mint a másik oldal szónoklatai.
Tegnap pedig megint az MKP volt soron. Az Egri csillagok bemutatását megelőzték a szónoklatok, ahol a tartalom valahogy hiányzott. Semmi ígéret, csak más pártok támadása és történelmi elmélkedés. Az Egri csillagok jóra sikeredett annak ellenére, hogy a kihangosítás nagyon felsült. A kivetítők használatához pedig világos volt az előadás első fél órájában. Szerencsére volt nálam távcső, úgyhogy nem maradtam le semmiről. Idegesítő volt az agymosásszerűen többször ismételt "válassza az MKP-t" kisfilmek lejátszása az előadás szüneteiben és az előadás végén. Szerintem mindenki tudta, hogy melyik párt rendezi, és hogy mi a teendő szavazáskor. El tudtam volna képzeli a szünetekben olyan kisfilmek lejátszását, amik rámutatnak nemzeti értékeinkre, anyanyelvünk szépségére.
És most ezek alapján is kire szavazzak? A Hídra, ami szerencsével be is juthat a parlamentbe. De mi van akkor, ha kiesik 4,9%-kal. Kár lenne a leadott szavazatokért. Az MKP-ra? Ha ellenzéki oldalt képvisel majd akkor teljesen mindegy. Nem fog tudni semmit sem érvényesíteni. Ha pedig létrejönne a nagy koalíció akkor talán valami történhet. De itt már tényleg nagyon sok a HA és a kiszámolhatatlan paraméter. Legjobb lenne, ha mindkét párt bejutna. De ha már a pártokban sincs egység akkor mit remélhetünk mi, akiket képviselnek? A döntés majdcsak megszületik...

Nincsenek megjegyzések: