2010. május 27., csütörtök

Nyúl

Vasárnapi ládázásunk Győr környékére vezetett bennünket. Egészen jó kis napnak nézett ki ez a vasárnap. Viszonylag kevés emberrel találkoztunk az útvonalunkon. Egy-két még nem begyűjtött győri láda után Nyúl községet vettük célba. Egy kicsit túráztunk a dombokon és elhaladtunk a dombokba épitett pincék sora mellett. Érdekes látvány volt. Innét irány a kilátó, ahonnét remekül rá lehetett látni Pannonhalmára, Győrre és a környező településekre.
A pannonhalmi tájvédelmi körzetben már javában virágoztak a tavirózsák. A madárlest a lápos terület közepére építették. Cölöpökre épített deszkaút vezetett ide. Mikor felmentünk a lesre egy békakórus örömzenélt nekünk. Miután elhallgattak a madarak éneke erősödött fel. Bizonyára jobban éreztem volna magam, ha ismertem volna a különböző madárfajták énekét. De így laikusként is számtalan dallamot különböztettem meg.
A Püspök erdőben még levezetésként kerekeztünk egyet. A nyugalom szigetet előszeretettel látogatják a győriek. Néhányan már napoztak is. Végül egy sörrel koronáztuk meg az utunkat...

- nyúli borospincék









- a távolban Pannonhalma és Győr a nyúli kilátóról









- a pannonhalmi tájvédelmi körzet halászstandjai, csónakroncs









- egy kis torna a Püspök erdőben, megtett útvonal











Adatok: GC208E9, GC241RP, GC2429V, GC26GR0, GC45B4, GC1ZNFK, GC1Z89F, GC208FK

Nincsenek megjegyzések: