2009. június 29., hétfő

Párizs - Második nap

Másnap korán keltünk, úgy 5.30-kor, hogy megreggelizzünk és hogy minél előbb az Eiffel toronynál legyünk. Feljöttünk a metróból és kerestük a hatalmas vasmonstrumot. Sehol semmi. Hát elindultunk az egyik irányba. Nem lehet, hogy nem látjuk. Úgy 15-20m után mikor visszanéztünk ott hatalmasodott mögöttünk. Így van az, amikor nem látjuk a fától az Eiffel tornyot. Ami a sorakozást illeti szerencsénk volt. Fél kilenckor álltunk sorba és 10.30-kor már körbenézve az összes emeletet, leérkezve álltunk tovább. Persze amikor leértünk már össze-vissza tekergett a kígyózó tömeg. Legszebb kilátás a második emeletről van, úgyhogy ha hosszú a sor fellépcsőzni azért érdemes. Legfent kicsit rácsozott a kilátás, nehogy valaki nekilendüljön és véget vessen életének. De nyugalom a másodikról még meg lehet tenni:). Itt fent található egy szobában Eiffel a társával viaszból, ahogy elmélkednek.







Ezután megnéztük a Béke-falat a park végében. Nem messze volt az Invalidusok épülete, ahol Napóleon hamvai nyugodnak. Pár megállóval odébb pedig a Notre Dame. Benéztünk a kincstárba. Fel szerettünk volna menni a toronyba, hogy láthassuk a hírhedt vízköpőket. De ott rengeteg ember várakozott, úgyhogy nem gazdagítottuk a sort. Estefelé pedig a legérdekesebb látnivaló a Pigalle megálló környéke. Itt található a Sacre Coeur és a Moulin Rouge is. A bazilikában épp mintha mise történt volna, bementünk. Csodálatos volt a hely akusztikája. Egy apáca énekelt, és úgy hallottuk, mintha egy egész kórus énekelt volna. Ezután egy kicsit emóskodtunk. Leültünk a bazilika elé a lépcsőkre, ahol vándorzenészek játszottak. Nagyon jók voltak. Kicsit kipihentük fáradalmainkat.






Egyetlenegy múzeumnak nem tudtunk ellenállni, méghozzá az Erotika Múzeumnak. Négy emelet tömény valóság a történelemből és napjainkból egyaránt. Érdekes kütyük, amelyek jellemezték az emberi fantázia korlátlanságát. Szék kizárólag nőknek a fenti képen:).Persze az utcán üzlet üzlet hátán azonos tematikával. Jobbról-balról hívogatnak be külömböző előadások megtekintésére, vagy résztvevőnek egy előadásra. Mindenesetre megéheztünk, úgyhogy csillapítottuk étvágyunkat egy-egy pizzával. Egy kis esti séta után elindultunk a hotel felé.

Nincsenek megjegyzések: