2009. június 30., kedd

Párizs - Negyedik nap

Mivel sokminden nem maradt hátra a kitűzött célokból reggel nem kellett annyira sietnünk. A tartalmasnak nem mondható reggeli után irányba vettük Bastille-t. Már ami megmaradt belőle. Egy emlékmű és a kövekkel kirakott vár körvonalai. Végignéztük a vásárteret, ahol modern festmények és alkotások voltak láthatók.





Ezután irány a Pompidou központ. Érdekes egy épület az biztos. Ha nálunk tervezne valaki egy ilyen jellegű átépítést biztosan bolondnak néznék őt. Az összes vezetéket, klímacsövet, lépcsőt kihelyezték a palást elé azzal a céllal, hogy maximálisra tudják növelni a belső teret. Itt található a modern művészetek galériája, ahova a biztonsági motozásnak köszönhetően nem engedtek be. Pontosabban amikor meglátták a 80 literes hátizsákot rajtam meg sem próbálkoztak a motozással.





Így aztán a szuvenírek vásárlásával töltöttük a többi időnket. Aztán pedig csak úgy cél nélkül nézegettük az emberkéket a parkban. Visszafelé az útvonal ugyanaz volt, mint ahogy érkeztünk. Tehát Párizs-Swechat repülővel, Swechat-Pozsony busszal, aztán innét végre valahára haza autóval. Sokmindent láttunk, bele is fáradtunk rendesen. Még kellett egy jó pár nap a regenerálódásra és az élmények megemésztésére.

4 megjegyzés:

muci írta...

Köszi, hogy felraktad azt a bizonyos képet. Abszolút nem égő, de tényleg :o).

GR írta...

Melyik a hátIzsákos?

muci írta...

Naná, hogy az!!!

Bigyor :) írta...

ha nem irod eszre sem veszem, tenyleg jo kep :)