2009. július 13., hétfő

Doborgazi kemencék titka

Doborgazon voltunk szombaton, hogy helyi ízekkel telítsük bendőnket. Már dél körül rengeteg ember hömpölygött az utcákon. A kiírások és a kígyózó sorok szerint a legnépszerűbb ételek a rétes, pacal, kenyérlángos, hekk, kolbász, cigánypecsenye voltak. Volt még harcsa paprikás bundában, meg kárász is. Na ezeket nem ajánlom senkinek. Annak ellenére, hogy vízparti faluról van szó valahogy a halételek elkészítése jóval átlagon aluli. Ami viszont a rétest és a pacalt illeti egyszerűen kihagyhatatlan. Még az emlékképek hatására is összefolyik a nyál a számban. A rétesekből mindegyik fajta isteni. Kedvencem most a káposztás és a diós-meggyes volt. Délután megkezték a malacok sütését, hogy este 6-ra feltálalható csemege váljék belőlük. De ezt már nem vártuk meg, jólesően telt pocakkal hagytuk el Doborgazt.

Nincsenek megjegyzések: