2009. szeptember 2., szerda

MKP nagygyűlés Dunaszerdahelyen

A nyelvtörvény elleni nagygyűlés szervezéséről már egy hete tele van a média. A tegnapi nap és az elkövetkező napok pedig majd részletesen elemzik az ott elhangzottakat. Hogy hányan voltunk? Érdekes, hogy ahány forrásból olvasom mindig más számmal találom szemben magam. A nézőszám mitől változik olyan gyorsan? Valaki kettő órakor számolgat, amikor a kezdés háromkor volt? A legtöbb ember pedig négy órától. A helyszínen 15000 embert számláltak. A focirajárás gyakorlataiból reálisnak tartottam volna a 12000-et. De nem a 4000-et, ami egyes médiákban megjelent.
És hogy miről is szólt valójában? Erről valahogy senki se beszél. A nemzetközi nemzeti összefogásról, a nemzetiségtudatról. A szívem mélyén megható volt látni az Erdélyből érkezőket, azt ahogy testvéri módon a segítségünkre siettek. A testvérek közül ez egyik mindig érzi azt, ha bajban van a másik. Ők a távolból is tudták, hogy szükség van az összefogásra. De ugyanebben a szívben van egyfajta düh és meg nem értés is azokkal szemben, akik a négy fal között bizonytalankodva nem tudják magukat hova sorolni és vegetatív módon sínylődnek.














Románián kívül érkeztek még segítők Magyarországból és az Egyesült Államokból is. A gyűlés zárásaként a Felvidéki Rokkszínházzal együtt énekelte a tömeg az István a király rockoperában, valamint a Honfoglalásban elhangzó dalokat. Hatalmas energiák mozdultak meg a tömeg közös énekére. Érezni lehetett, hogy ekkora erőt nem lehet jogi láncokkal megfékezni. Ennek a napnak célpontjául paragrafusok kiegyenesítését, jogi törvénypontok módosítását tűzte ki a tömeg. Az estének a tökéletes zárása a Himnusz volt mintegy pontot téve a nagygyűlésre. (képekért köszönet az index.hu-nak)

3 megjegyzés:

Bigyor :) írta...

en sajnos nem tudtam ott lenni, mivel dolgoztam. Pedig szabadsagot akartam kivenni ra, de sajna nem adtak meg nekem.
En tunteteskepp nem dolgoztam delutan kettotol a munkaban :), es online kovettem az esemenyeket. Ahogy irod, mindehol mast irtak. Azert a 15 ezer elegg necces, de ugy 7-8 ezer ember tunik realisnak. Tudtom szerint ennyi is a DAC befogadokepessege.
Kell az ilyenfajta osszefogas es itt teljesen lenyegtelen hogy MKP v. HID vagy a csemadok vagy ki szervezi. Az a lenyeg, hogy minden ember aki teheti ilyenkor jelenjen meg és képviselje a nemzetünket. Örülök, hogy Ti kintvoltatok

muci írta...

Hát, igen, MI ott voltunk, hál Istennek sok más hasonló gondolkodású emberrel együtt. Minden jóérzésű MAGYAR embernek ott lett volna a helye. A struccoknak, akik a fejüket a homokba dugják, ahelyett, hogy cselekednének üzenem, hogy ÉBREDJENEK FÖL édes álmukból. Magyarnak lenni hivatásunk!!!! Ámen.

Bigyor :) írta...

idéztél a Kormoránból :)
már csak arra leszek kiváncsi, hogy lesz-e foganatja az egésznek, habár a jelenlegi kormányt elnézve erösen kétlem :(