2010. február 18., csütörtök

Krumplis-sajtos pogi

Éhes vagyok és ilyenkor mindig a kajára gondolok. Azt hiszem ez természetes. Ha már nincs lehetőségem semmit sem csócsálni csak a képeken hízlaltathatom szemeimet. Jöjjön hát egy recept.
Hozzávalók: 2 dl tejföl, 1 dl tej, 42g élesztő, 20dkg vaj, 1 tojás, 50dkg finomliszt, 20dkg tönkölybúzaliszt, 1 kk barnacukor, 20 dkg főtt, összetört krumpli, 1 mokkáskanál sikér, 1 ek só, majd 2 x 2 dkg margarin és 2 x 2,5 dkg reszelt sajt a a hajtogatáshoz
Tetejére: 1 tojás felverve, kb. 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A hozzávalókat sorrendben bepakolni a kenyérsütő gépembe. Dagasztó programot bepötyögni. Aztán lisztezett deszkán ki kell sodorni, elosztani rajta 2 dkg margarint, és 2,5 dkg reszelt sajtot. Behajtogatni a tésztát, és kisodorni, majd újra vajazni, sajtozni. Ezután megint behajtani, és ujjnyi vastagra kisodorni. Majd lekenni 1 felvert tojással, megszórni reszelt sajttal. Kiszaggatni pogácsaszaggatóval, vagy pohárral aszerint, hogy kinek milyen átmérő felel meg. Előmelegített tepsiben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütni.









1 megjegyzés:

muci írta...

Hmmm, fincsi volt ez a pogi is, egyébként, ha hiszitek, ha nem Ő ezt önszántából csinálja /mármint a sütés-főzést/ nem pedig azért, mert mi /feleség+anyós/kényszerítjük rá :).